Son yıllarda araç kaplama sektöründeki gelişmeler ile birlikte marin grubunda yer alan araçların da kaplama işlemleri çok popüler hale gelmeye başladı. Tekne kaplama işlemleri ile birlikte hem estetik bir sonuç elde edilebilir hem de tekne yüzeyinde üstün bir koruma sağlanabilir.

Teknenizi folyo kaplama işlemlerinden sonra teknede uzun bir süre kullanım söz konusu oluyor. Aynı zamanda kaplama uygulaması sonrasında çok şık ve estetik bir görünüm ortaya çıkıyor. Ekibimiz profesyonelliği ve deneyimleri ile birlikte geniş tasarım seçenekleri sayesinde teknesini korumak isteyenlere folyo kaplama uygulamaları çok tercih ediliyor.

Tüm tekne kaplama projelerimizde geniş bir renk yelpazemiz bulunuyor ve sınırsız tasarım seçenekleri bulunuyor. Kullandığımız 3M 1080 & 2080 serileri deniz tuzuna karşı da üstün koruma ve yüksek dayanım sağlıyor. Tekne gövdesini ya da tüm alanlarını kaplayarak çizilmelerin de önüne geçiyoruz. Tamamen sizlerin istediği modellerde kaplama uygulamaları da yapabiliyoruz.

Tekne kaplama işlemleri için hemen bize ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

Tekne kaplama nasıl yapılır?

Tekne folyo kaplama uygulamaları aslında işlem sırası olarak diğer kaplama uygulamaları ile benzemektedir. Bu aşamada kullanılan malzemeler ve bazı ufak tefek detaylar söz konusu oluyor.

Tekne kaplama uygulamaları şu şekilde yapılıyor;

Ön Hazırlık ve Temizlik

İlk olarak teknenizin dış yüzeyinde yer alan kir, pas ve diğer yapıları gidermek adına çok detaylı bir temizlik işlemi yapıyoruz. Ön hazırlık sürecinde teknenizin yüzeyini tamamen pürüzsüz hale getirmek adına özel malzemeler ve ekipmanlar kullanıyoruz.

Detaylı Sterilizasyon

Detaylı temizlik işleminden sonra kaplama öncesi son aşamamız detaylı sterilizasyon oluyor. Detaylı yıkama ve temizlik işleminde teknede tüm kalıntılar geçmediyse çok detaylı bir steril işlem ile yapıyoruz ve teknenizi kaplama işlemine hazır hale getiriyoruz.

Kaplama İşlemi

Tekne kaplama işlemlerinde 50 feet tekneler için ortalama 3-4 günlük bir süre söz konusu oluyor. Bu nedenle söz konusu süreyi de beklemek gerekiyor. Kaplama işleminde hava şartları müsait olursa marin alanında da işlem yapılabiliyor. Ancak hava şartları müsait değilse kapalı ortamlarda kaplama sürecini yürütüyoruz.

Tekne kaplama işlemi konusunda detaylı bilgi almak istiyorsanız hemen bize ulaşabilirsiniz.

Tekne kaplama avantajları nelerdir?

  • Deniz tuzu zaman içinde tekneye zarar verir. Bu nedenle de gerekli önlemleri almak gerekiyor. Tekne kaplama avantajları arasında deniz tuzuna karşı %100 dayanıklılık geliyor. Deniz tuzuna karşı uzun bir süre tekneniz dayanıklı olabilir.
  • Sizin için yüzlerce farklı renk seçeneği ile tekne kaplama işlemi yapıyoruz.
  • Kişiye özel tekne kaplama uygulamaları yapıyoruz. Tasarım sürecinde tamamen sizlerin talepleri ve hayal gücünü dikkate alıyoruz.
  • Tekne boyaları ile yapılan korumalarda temizleme biraz zahmetli oluyor. Ancak tekne kaplama uygulamalarından sonra temizleme çok daha pratik bir şekilde yapılıyor.
  • Teknelerde parlaklığı sağlamak ve korumak çok zor olur. Tekne kaplama uygulamaları ile tekneniz her zaman parlak bir yapıya kavuşur.
  • Suyun yıkıcı etkilerine karşı uzun yıllar koruyucu etki sağlar.